Ali obstajajo super ljudje

Ali obstajajo super ljudje

Ali obstajajo super ljudje?

Naš svet je poln čudes in nedoumljivih reči, ampak ali obstajajo super ljudje? Ko govorimo o super ljudeh se moramo za hip malce ustaviti in vprašanje razdeliti na dva pomembna dela. V prvega bi seveda dali ljudi, ki posedujejo moč ali znanje, ki sega nad vsako povprečje in tako izstopajo iz množice. Nekdo, ki najhitreje teče, najvišje skoči. Je to super človek?

Kaj pa nekdo, ki si zapomni največ številk, ali pa nekdo, ki lahko z zobmi potegne z mesta cel avtobus? V tem primeru govorimo o ljudeh, ki so morda bolj talentirani, imajo dober DNK, ali pa so enostavno dovolj trdo trenirali. V drugo skupino pa bomo postavili tiste, ki odgovarjajo na vprašanje ali obstajajo super ljudje.

Superman je bil najmočnejši, lahko je letel, ali pa denimo Hulk. Govorimo o risanih junakih, ki so skozi leta navdihnili množice do te mere, da so jih prepričali v obstoj pravih super ljudi.

Poglejmo ali obstajajo super ljudje

O tem ali obstajajo super ljudje bi lahko debatirali ure in ure, saj je pojem super ljudi za vsakogar lahko nekoliko drugačen. Na nek način so super ljudje tudi tisti, ki so se rodili hendikepirani pa živijo dokaj normalno življenje. Ljudje brez rok in nog, pa gluhi in slepi, ki živijo neodvisno in samostojno.

Prav tako o tem ali obstajajo super ljudje ne moremo soditi “običajni” ljudje. Ste že slišali za telekinezo, ali pa oddaljeno gledanje? Ne boste verjeli, ampak zadeva je tako zanimiva, da so se jo že pred leti lotili celo pri FBI in agenciji CIA. Če se tega lotijo oni, potem je vsekakor resno.

Obstajajo ljudje, ki vidijo v oddaljene kraje in natančno opišejo lokacijo. Pa takšni, ki vedno zadanejo karto preden jo nekdo obrne. Svetovno znan je bil tudi Uri Geller, ki je nekoč na daljavo uspel ukriviti žlico. Še danes ne vemo ali je bilo vse skupaj resnično ali zgolj potegavščina.

Ali obstajajo super ljudje? Zagotovo!

Bilo bi malce preveč egoistično odgovarjati na vprašanje ali obstajajo super ljudje. O tem lahko sodijo zgolj ti ljudje in tisti, ki so videli ali doživeli njihove sposobnosti. Je morda super človek Wim Hof, ki je kar dve uri čepel v ledu ne da bi se mu pri tem spremenila telesna temperatura?

Glede na to, da tega običajni smrtniki ne zmoremo, je odgovor jasen. Čeprav gre v tem primeru verjetno le za večletni trening na fizični in psihološki ravni. Svoje pa lahko doda tudi genetski material. DNK o tem ali obstajajo super ljudje sicer ni na voljo oziroma ga sodobna znanost še ni uspela razbrati.

Vsekakor pa dejanja govorijo sama zase in dokler nam znanstveniki ne bodo znali logično pojasniti od kod določenim ljudem neverjetne sposobnosti, bomo verjeli, da ljudje s super močmi obstajajo. V šali bi lahko rekli, da so super ljudje tudi naše mame, ki so morale prestati marsikaj, da o tem danes sploh lahko razmišljamo.

Tagovi:

Više članaka