Kaj so čakre

Kaj so čakre

Veste kaj so čakre?

Če tudi vas zanima kaj so čakre, pričnimo povsem na začetku. Znanje čaker izhaja iz vzhodnih kultur, ki so že pred davnimi časi opisale točke v človeškem telesu, ki poglavitno vplivajo nanj. V osnovi beseda čakra pomeni kolo življenja. Poznamo sedem čaker, ki jih delimo na; korensko, spolno, solarno, srčno, grleno, tretje oko in pa kronsko čakro.

Več o tem kaj so čakre, ki so razporejene od presredka do vrha glave in o vsaki posebej pa v nadaljevanju tega članka. Od tega kako delujejo in ali so dovolj odprte je odvisna naša kakovost življenja. Čakre morajo biti ves čas uglašene sicer se sistem in harmonija v telesu podreta. To pa seveda ne vpliva najbolje na nas.

Čakre uravnavamo in prebujamo z meditacijo. Indijci denimo verjamejo, da med meditacijo in prebujanjem teh močnih točk prebujamo tudi silno močno energijo kundalini, ki naj bi bila pravzaprav življenjska gonilna sila. Vas zanima več? Berite naprej.

O tem kaj so čakre in kje se nahajajo

Da bi razložili kaj so čakre, bomo o vsaki povedali nekaj dejstev. Pa pričnimo s korensko čakro. Omenjena čakra deluje na življenjsko silo, vzbuja voljo po samoohranitvi, skrbi za povezanost z zemljo ter naravo in nam pomaga na poti vztrajanja. Naslednja je spolna čakra, ki prinaša s seboj močno zdravilno energijo. Je zelo ženska energija in nam pomaga, da se zavedamo svojega telesa.

Tretja čakra je solarni pleksus, ki nas navdaja s sočutjem, empatijo, skrbi za hrepenenje in da delujemo spontano. Srčna čakra deluje na toplino, srčnost, na področju ljubezni, nam pomaga pri strpnosti in umetniškem izražanju. Grlena ali vratna čakra vzpodbuja komunikacijo, skrbi za naš razum, učenje in razmišljanje. Počasi vidimo kaj so čakre.

Pojdimo k naslednji in sicer k tretjemu očesu. Zanj ste verjetno že slišali, morda pa ne veste, da deluje na področju samozavedanja, pomaga pri ustvarjalnosti, skrbi za našo duhovnost in celo jasnovidnost. Ostala nam je samo še zadnja čakra.

Kaj so čakre in kronska čakra

Kot rečeno smo dosedaj pojasnili kaj so čakre, ostala pa nam je samo še sedma, kronska čakra. Ta skrbi za našo osnovno povezanost z vesoljem, ki je v resnici naš pravi dom, oziroma dom našega uma. Prav tako deluje na področju duhovne moči in znanja vezanega na religioznem področju.

Čakre delimo na spodnje in zgornje. Če smo prej omenili, da se čakre “odklepa” s pomočjo meditacije, se nekoliko popravimo in omenimo jogo. Prav največji jogiji v zgodovini človeštva so bili tisti, ki so spoznali vse čare življenja in odkrili kaj so čakre. Tega morda še niste vedeli, a vsaka čakra je povezana z določenimi notranjimi organi in žlezami.

Tako je seveda jasno, da pomembno vplivajo na naše zdravje in počutje. Prav od tega pa je odvisno na kakšen način bomo videli in dojemali svet okoli sebe. Če si še vedno težko predstavljate svet čaker, povejmo da naše telo delimo na fizično in energetsko. Čakre so organi našega energetskega telesa.

Tagovi:

Više članaka

Redno vzdrževanje avtomobila se izplača

Redno vzdrževanje avtomobila se izplača

Vas zanima zakaj se vzdrževanje avtomobila še kako izplača? Je že tako, da ga praktično vsaka družina potrebuje, če ne kar dva. Transport v službo in domov, razvoz otrok, popoldanske dejavnosti

Pocenite svoje ogrevanje

Pocenite svoje ogrevanje

V času, ko beležimo izjemne podražitve na področju ogrevanja je ključno vprašanje kako le to poceniti. K sreči obstaja kar nekaj vzvodov za to, kako strošek za ogrevanje močno znižati. V

Vas mika domači fitnes?

Vas mika domači fitnes?

Zavedanje o zdravju je med Slovenci izjemno močno in prav zato se nas toliko Slovenk in Slovencev ukvarja s športom. Gre seveda za različne športne aktivnosti od teka do kolesarnjenja in