Kaj so čakre

Kaj so čakre

Veste kaj so čakre?

Če tudi vas zanima kaj so čakre, pričnimo povsem na začetku. Znanje čaker izhaja iz vzhodnih kultur, ki so že pred davnimi časi opisale točke v človeškem telesu, ki poglavitno vplivajo nanj. V osnovi beseda čakra pomeni kolo življenja. Poznamo sedem čaker, ki jih delimo na; korensko, spolno, solarno, srčno, grleno, tretje oko in pa kronsko čakro.

Več o tem kaj so čakre, ki so razporejene od presredka do vrha glave in o vsaki posebej pa v nadaljevanju tega članka. Od tega kako delujejo in ali so dovolj odprte je odvisna naša kakovost življenja. Čakre morajo biti ves čas uglašene sicer se sistem in harmonija v telesu podreta. To pa seveda ne vpliva najbolje na nas.

Čakre uravnavamo in prebujamo z meditacijo. Indijci denimo verjamejo, da med meditacijo in prebujanjem teh močnih točk prebujamo tudi silno močno energijo kundalini, ki naj bi bila pravzaprav življenjska gonilna sila. Vas zanima več? Berite naprej.

O tem kaj so čakre in kje se nahajajo

Da bi razložili kaj so čakre, bomo o vsaki povedali nekaj dejstev. Pa pričnimo s korensko čakro. Omenjena čakra deluje na življenjsko silo, vzbuja voljo po samoohranitvi, skrbi za povezanost z zemljo ter naravo in nam pomaga na poti vztrajanja. Naslednja je spolna čakra, ki prinaša s seboj močno zdravilno energijo. Je zelo ženska energija in nam pomaga, da se zavedamo svojega telesa.

Tretja čakra je solarni pleksus, ki nas navdaja s sočutjem, empatijo, skrbi za hrepenenje in da delujemo spontano. Srčna čakra deluje na toplino, srčnost, na področju ljubezni, nam pomaga pri strpnosti in umetniškem izražanju. Grlena ali vratna čakra vzpodbuja komunikacijo, skrbi za naš razum, učenje in razmišljanje. Počasi vidimo kaj so čakre.

Pojdimo k naslednji in sicer k tretjemu očesu. Zanj ste verjetno že slišali, morda pa ne veste, da deluje na področju samozavedanja, pomaga pri ustvarjalnosti, skrbi za našo duhovnost in celo jasnovidnost. Ostala nam je samo še zadnja čakra.

Kaj so čakre in kronska čakra

Kot rečeno smo dosedaj pojasnili kaj so čakre, ostala pa nam je samo še sedma, kronska čakra. Ta skrbi za našo osnovno povezanost z vesoljem, ki je v resnici naš pravi dom, oziroma dom našega uma. Prav tako deluje na področju duhovne moči in znanja vezanega na religioznem področju.

Čakre delimo na spodnje in zgornje. Če smo prej omenili, da se čakre “odklepa” s pomočjo meditacije, se nekoliko popravimo in omenimo jogo. Prav največji jogiji v zgodovini človeštva so bili tisti, ki so spoznali vse čare življenja in odkrili kaj so čakre. Tega morda še niste vedeli, a vsaka čakra je povezana z določenimi notranjimi organi in žlezami.

Tako je seveda jasno, da pomembno vplivajo na naše zdravje in počutje. Prav od tega pa je odvisno na kakšen način bomo videli in dojemali svet okoli sebe. Če si še vedno težko predstavljate svet čaker, povejmo da naše telo delimo na fizično in energetsko. Čakre so organi našega energetskega telesa.

Tagovi:

Više članaka

Vedeževanje sms

Vedeževanje sms

Ste se že kdaj v življenju vprašali kako bi bilo, če bi določene stvari videli vnaprej? Torej, da bi poznali odgovore do katerih se boste morali sčasoma šele dokopati. Temu rečemo nabira

Kaj je magija

Kaj je magija

Ob besedi magija se marsikdo zdrzne in pomisli na temne, zlobne reči. A tokrat smo se posvetili iskanju odgovora na vprašanje kaj je magija, ter odkrili, da vse skupaj vendarle ni tako črno. Poznamo d

Najstarejši človek na svetu

Najstarejši človek na svetu

Ko se rodimo na ta svet je ena stvar neizbežna. Nekoč bomo umrli. A pomembno je kako bomo do takrat živeli in koliko let bomo hodili po svetu. V želji po dolgoživosti se vprašamo tudi kdo je najstarej