Kam vlagati denar

Kam vlagati denar

Se sprašujete kam vlagati denar?

Če tudi vas zanima kam vlagati denar, da bi ga kar najbolje oplemenitili, ali pa vsaj pospravili na varno, imamo za vas nekaj dobrodošlih nasvetov. Zanimivo dejstvo je, da je vlaganje denarja odvisno od trenutne situacije na trgu, zato ni moč upoštevati vedno enakih nasvetov. Če so pred leti vlagali v določene sklade, to ne pomeni, da je ta izbira najboljša tudi danes.

Torej, kam vlagati denar v teh časih? Lahko bi rekli, da je na voljo kar nekaj opcij, ki pa so seveda odvisne tudi od tega koliko denarja ste se namenili vložiti. Ko govorimo o potencialno tveganih naložbah (borza, kriptovalute in podobno) je potrebno dodati posebno opozorilo.

Vlagajte le toliko denarja kolikor si ga lahko privoščite izgubiti. To v resnici pomeni, da boste vlagali tvegano a s potencialno višjimi zaslužki. Na drugi strani pa lahko preko noči tudi vse izgubite. Ste pripravljeni na tako veliko tveganje ali pa bi raje kaj bolj varnega?

Povemo vam kam vlagati denar

Ko se sprašujemo kam vlagati denar nam seveda na pamet pade marsikaj. Omenili smo kriptovalute in borzo kjer pa je seveda dobro, če se človek na oboje vsaj nekoliko spozna. Ko omenjamo borzo, povejmo, da so zelo zanimive naložbe v tehnologije prihodnosti in rudnine, ki so nujno potrebne za to tehnologijo.

Danes je denimo več kot jasno, da so na pohodu elektrificirana vozila (avtomobili, kolesa, skiroji itd. ) zato vemo, da bo potrebno izdelati veliko baterij. Slednje pa seveda pomeni večje povpraševanje po materialih iz katerih so te narejene. Počasi že slutite kam vlagati denar kajneda? A previdno pri tem, saj nihče ne garantira, da bodo električna vozila na koncu prevladala.

Lahko se namreč pripeti prihod nove tehnologije transporta in se celotna situacija zasuka v drugo smer. A za električna vozila in akumulatorje lahko rečemo, da bodo kar varna naložba za vaš denar. Vsekakor pa je potrebno budno spremljati tudi dogajanje na trgu.

Kam vlagati denar na hitro?

Če se sprašujete kam vlagati denar, da bi obogateli na hitro, vam moramo takoj na začetku povedati, da se igrate z ognjem. Ogenj lahko hitro opeče, čeprav določena tvegana vlaganja prinašajo tudi velikanske dobičke. Pa recimo, da imate na strani nekaj denarja za to igro. Poleg kriptovalut katerih cene nihajo in se spreminjajo iz dneva v dan, lahko relativno hitro pridete do zaslužka tudi s pomočjo startupa.

Če tega izraza še ne poznate povejmo, da gre za mlada podjetja, ki imajo sijajne ideje, a premalo kapitala, da bi jih uresničila. Takrat na sceno stopijo tako imenovani “poslovni angeli”, ki svoj denar vložijo vanje upajoč, da jim bo tveganje prineslo zaslužek. Pa poglejmo še kam vlagati denar, da bi bil ta na varnem.

Kot varna naložba se še vedno šteje nakup zlata, pa denimo nepremičnin. Slednje namreč ne izgubljajo cene, ravno nasprotno. Ne le, da z nakupom nepremičnine ne boste nič izgubili, pač pa lahko cene celo zrastejo. Med nakupom in prodajo, pa lahko nepremičnino tudi oddajate.

Tagovi:

Više članaka

Katero kartico izbrati

Katero kartico izbrati

Ko se sprašujemo o tem, katero kartico izbrati, se moramo najprej vprašati katere in kakšne kreditne kartice so na voljo. In tudi kaj je razlika med plačilno ali posojilno, ozirom

Koliko me bo stal kredit?

Koliko me bo stal kredit?

Obresti kredita, ki ga najamete v banki delujejo tako, da se v določenem časovnem obdobju zaračuna odstotek izposojenega zneska. Ta odstotek je znan kot letna obrestna mera. Slednja ne vključuje le zn