Koliko denarja potrebujem za posel

Koliko denarja potrebujem za posel

Koliko denarja potrebujem za posel?

Ste se kdaj vprašali “koliko denarja potrebujem za posel? “. Če ste, potem to pomeni, da resno razmišljate o selitvi v poslovne vode. Odlična odločitev, če seveda imate dobro poslovno idejo, ste pripravili poslovni načrt in imate na voljo tudi dovolj denarja za začetek. A še vedno se vsak bodoči poslovnež vpraša – koliko denarja potrebujem za posel?

Povejmo, da imate na voljo vsaj dve opciji za začetek. Lahko namreč postanete samostojni podjetnik (sp), ali pa odprete d. o. o. Razlike med obema so velike, a kot boste videli ima vsaka zase svoje dobre in slabe lastnosti. Pri varianti samostojnega podjetnika ne boste potrebovali praktično nič denarja. Zgolj nekaj za papirologijo in že boste lahko pričeli opravljati posel.

Pri d. o. o., pa je stvar nekoliko bolj zapletena. Vsako tako podjetje mora imeti za odprtje na računu 7. 500 eur. To pa je že kar precejšen zalogaj za marsikoga. A v nadaljevanju preverite še zakaj morda to niti ni slaba izbira.

Še vedno ne vem koliko denarja potrebujem za posel

Ko me je kolega vprašal “koliko denarja potrebujem za posel“, sem mu odvrnil, da toliko kolikor zahteva njegova poslovna ideja. Malce čudno je pogledal, a dejstvo je, da vsak posel zahteva drugačen znesek za pričetek dela. Pa si oglejmo na dveh nazornih primerih. Imamo podjetnika A in B, vsakega s svojo idejo.

Podjetnik A si je omislil spletno agencijo in se sprašuje “koliko denarja potrebujem za posel? “. Torej ne glede na to ali bo odprl sp ali d. o. o., bo potreboval za svoj posel zgolj računalnik, priklop na internet in bo že lahko pričel opravljati posel. Seveda do neke mere, ne pa morda tako kot bi si želel.

Morda bi potreboval še poslovne prostore, več zaposlenih in pa seveda konkreten vložek v marketing, saj ga še nihče ne pozna in ne ve, da nudi storitve spletne agencije. Torej je že pri enem samem podjetniku in enem poslu odgovora o višini začetnih financ nemogoče podati.

Tudi podjetnik B se sprašuje koliko denarja potrebujem za posel

Seveda se tudi podjetnik B sprašuje podobno kot podjetnik A. Koliko denarja potrebujem za posel? Toda podjetnik B želi odpreti dejavnost hitre prehrane. To pomeni, da bo potreboval določeno lokacijo in prostore kjer bo dejavnost opravljal. Ob tem pa bo potreboval tudi opremo za kuhinjo ter ustrezne licence.

Torej, koliko denarja potrebujem za posel, da bi mi v teh časih uspelo? Toliko kolikor ta posel od vas zahteva. V vsakem pogledu pa najprej potrebujete temeljit poslovni in finančni načrt. Brez tega se raje ne podajajte v poslovne vode, kajti podjetje je strošek tudi v primeru, da ne dela ničesar. Plačevati je potrebno vsaj prispevke, ki pa nikakor niso nizki.

Tu je še računovodstvo, pa strošek za elektriko, telefon, različni spletni programi in podobno. Ko boste imeli enkrat vse črno na belem in boste izračunali, da ste na pravi poti, pa le pogumno novim zmagam naproti. Podjetništvo je zelo lepa, a hkrati tudi težka pot do denarja.

Tagovi:

Više članaka

Katero kartico izbrati

Katero kartico izbrati

Ko se sprašujemo o tem, katero kartico izbrati, se moramo najprej vprašati katere in kakšne kreditne kartice so na voljo. In tudi kaj je razlika med plačilno ali posojilno, ozirom

Koliko me bo stal kredit?

Koliko me bo stal kredit?

Obresti kredita, ki ga najamete v banki delujejo tako, da se v določenem časovnem obdobju zaračuna odstotek izposojenega zneska. Ta odstotek je znan kot letna obrestna mera. Slednja ne vključuje le zn