Posel in finance

Posel in finance

Obvladate posel in finance?

Danes bomo spregovorili o dveh nadvse pomembnih temah, predvsem za vse tiste, ki se ukvarjate s podjetništvom. Imate svoje podjetje? Pa obvladate posel in finance? Žal se neredko pripeti, da poslovnež obvlada eno od naštetih reči, kar pa na koncu pomeni velike težave. Ne glede na to ali vam gre bolje v poslu ali pri financah, je potrebno obvladati oboje.

Morda ste imeli sijajno poslovno idejo in ste si zamislili posel, ki dosega res dobre rezultate. A potrebno je misliti tudi na denar. Posel in finance gresta skupaj z roko v roki. Že na začetku same poslovne poti je potrebno ustrezno poskrbeti za finančni del, sicer se posla sploh ne da uspešno začeti.

Tudi kasneje pa je potrebno posvečati precej svojega časa tako delu kot tudi stanju na bančnem računu. Vedno je potrebno imeti dovolj denarja za plačevanje računov, izplačilo plač, pa tudi za nadgrajevanje poslovne ideje in rast samega podjetja.

Kako voditi posel in finance?

Če ste uspešen poslovnež in se zavedate, da z denarjem niste najboljši, ta del obvezno prepustite osebi, ki to področje obvlada. Vsekakor morate v podjetju imeti tudi sposobnega računovodjo, ki vam ne bo zgolj vodil knjige, pač pa tudi ustrezno svetoval da bosta posel in finance vedno urejena.

Finančni del v podjetju nosi veliko breme, saj mora zagotavljati likvidnost in prav nič ne bo pomagalo, če bo vaša ideja odlična, na drugi strani pa ne bo denarja, da bi jo uresničili. Uspešno voditi posel in finance včasih pomeni tudi nekaj odrekanja in daljšo pot razvoja svoje zamisli.

A bolje tako kot pa, da bi pokleknili že na začetku. Pravijo, da je denar sveta vladar in do neke mere imajo seveda prav. Če z denarjem ne ravnamo gospodarno, nas na koncu vedno čakajo le še velike težave. Še posebej v poslu si tega ne smete privoščiti, saj so verjetno od tega odvisni tudi zaposleni in njihove družine.

Posel in finance z roko v roki

Bodite prepričani, da bosta posel in finance najbolje delovala zgolj z roko v roki. Tako boste dosegli tudi najboljše rezultate in nadalje razvijali svoje ideje in zamisli. Da bi vam šlo oboje karseda dobro od rok, je priporočljivo obiskati tudi kakšne tečaje ali svetovanja na to temo.

Na teh boste izvedeli marsikaj na temo računovodstva in upravljanja denarja, kar vam bo prišlo še kako prav, ko si boste v podjetju želeli urejen posel in finance. Prav tako pa ni odveč poznati nekaj trikov kot tudi ne izrazov, ki jih s strani vašega računovodje morda ne razumete.

Ni vedno dovolj le zaupati kajti podjetje je konec koncev vaše in morebitne napake računovodstva tudi. S to mislijo morate biti pripravljeni na prevzem odgovornosti, hkrati pa se zavedati, da več kot veste sami, bolje bo za vaše podjetje. V vsakem primeru pa, če ste dober poslovnež, a malo manj dobri v financah, se raje 100% posvetite poslu, finance pa prepustite strokovnjakom na tem področju.

Tagovi:

Više članaka

Napolnite svoj bančni račun

Napolnite svoj bančni račun

V želji, da bi zase našli ugodno posojilo se seveda podate od vrat do vrat bank in posojilnic, prisluhnete prijateljem, ki so kredit že kje najeli in tudi njihovim izkušnjam. Vse to je s

Kredit brez komplikacij

Kredit brez komplikacij

Za začetek povejmo, da je najem kredita možen na več različnih načinov. Večina ljudi se odpravi na svojo banko kjer pa s ponudbo niso vedno najbolj zadovoljni. Zato pokukajo tudi h konkurenci, vse več

Hitri gotovinski kredit

Hitri gotovinski kredit

Ko se v nekem trenutku svet postavi na glavo, se pokvari avto, pralni stroj, ali pa se nakopičijo stari računi, je potrebno ukrepati hitro. Seveda denarja nikoli ni dovolj v denarnici zato se mnogokra