Pregibni zasloni

Pregibni zasloni

Kaj so pregibni zasloni?

Tehnologija ves čas napreduje in kar navadili smo se, da nas iz leta v leto vedno znova preseneti in osupne. Vsega vajeni še vedno privzdignemo obrvi, ko na trg pride kakšna noviteta s področja zabavne elektronike ali mobilne tehnologije. Če kaj, potem imamo prav vsi v žepu pametni telefon. In kaj imajo s tem pregibni zasloni?

Vse in še več. V zadnjih letih je razvoj pregibnih zaslonov dosegel točko na kateri jih že vgrajujejo v mobilne naprave. Zaenkrat je morda vse skupaj še nekoliko v povojih, pojavljajo se težave, ki se sproti odpravljajo, a dejstvo je, da je prihodnost, ki jo prinašajo pregibni zasloni izjemno svetla.

Pa poglejmo zakaj sploh so zanimivi. Kot je verjetno tudi vam jasno, so pametni telefoni v zadnjem času postali kar malce ogromni. Če želimo imeti od njih kar največ, potrebujemo čim večji zaslon. To seveda ni težava. Težava pa je, ker si tako velikih naprav niti ne želimo, ker jih ne moremo pospraviti v žep.

Rešitev so pregibni zasloni!

Tako je. Da bi lahko uživali v izjemni izkušnji uporabi pametnega telefona, mora ta imeti velik in jasen zaslon. Da pa bi bil takšen telefon primeren tudi za v žep, mora biti ravno prav velik. Težavo so rešili prav pregibni zasloni, ki omogočajo, da se velika površina naprave zloži skupaj in se pretvori v mobilni telefon običajne velikosti.

Pregibni zasloni prav tako omogočajo, da gremo nekam na kavo, takšen pregibni telefon vzamemo iz žepa in ga razpremo v manjši tablični računalnik. In ne le to. En del lahko namenimo zaslonu, medtem, ko drugi ni povsem razprt in nam služi za tipkovnico.

Ker gre za dokaj mlado in revolucionarno tehnologijo, so tovrstni izdelki na trgu sicer še nekoliko redki in seveda nič kaj poceni. A dejstvo je, da obstajajo in nakazujejo smer kamor se bo mobilna tehnologija razvijala. Niso pa samo mobilni telefoni tisti, ki bodo od nje imeli korist. Več o tem v nadaljevanju.

Pregibni zasloni na različnih napravah

Ko pomislimo kje vse bi nam prav prišli pregibni zasloni, se nam v trenutku pričnejo pojavljati najrazličnejše opcije. Predstavljajte si denimo zapestno uro ali zapestnico, ki bi bila v celoti sestavljena in takšnega zaslona. Potreben je samo še ustrezen vir energije in že imamo neverjetno futurističen pripomoček kar na svoji roki.

Futurističen? No ja, ne ravno kajti takšne reči obstajajo že danes. So pa lahko pregibni zasloni zelo koristni in nadvse dobrodošli tudi drugje. Vgrajevali jih bodo v vse naprave, ki se nahajajo v naših domovih, saj bodo nenadoma izginile vse težave vgradnje zaradi posebnih oblik posod, ali pa avdio video naprav.

Močno bodo spremenili tudi način oglaševanja, saj se bo z njihovim razvojem razkrilo ogromno novih priložnosti in idej za to kako nagovoriti svoje stranke. Nenadoma bo takšen zaslon lahko ovit okoli droga na cesti, ali pa vdelan v sedež na avtobusu. Kaj vse bodo prinesli s seboj ti zasloni bo jasno šele v prihodnje.

Tagovi:

Više članaka

Sezonske promocije in posebni dogodki v igralnicah

Sezonske promocije in posebni dogodki v igralnicah

Sezonske promocije in posebni dogodki v igralnicah so kot nalašč za tiste, ki želijo svojo igralno izkušnjo združiti z občutkom prazničnosti in možnostjo dodatnih dobitkov. Ko se približujejo pomembni