Težave v postelji

Težave v postelji

Imate težave v postelji?

Partnerska zveza je prepredena z dobrim in slabim, lepimi in manj lepimi rečmi. Pomembno je, da se z njimi soočimo, pogovorimo s partnerjem in težave rešimo. Ampak kaj storiti, ko se pojavijo težave v postelji? Seveda odvisno za kakšne težave gre. Tokrat bomo zajeli nekaj različnih in pojasnili kako se jih lotiti.

Ena izmed tistih težav, ki zaznamujejo težave v postelji, je seveda pomanjkanje same spolnosti s strani enega ali drugega partnerja. Če je do upada “akcije” med rjuhami prišlo nenadoma, je seveda potrebno biti pozoren na to kaj se dogaja. To je lahko namreč znak, da ima kdo od partnerjev ljubimca, drži zamero, ali pa ima zdravstvene težave.

Včasih so razlogi tudi različni. Težave v službi, skrbi zaradi družine, denarja, ali pa splošna utrujenost. V tem primeru seveda ni treba zganjati panike, se pa morata partnerja obvezno o tem pogovarjati, da ne pride do nesporazuma. V nadaljevanju se bomo nekoliko bolj posvetili posameznim težavam.

Težave z libidom pomenijo težave v postelji

Pomanjkanje libida, ali potrebe po spolnosti seveda pomeni težave v postelji. In ne samo težave v postelji pač pa tudi v samem partnerskem odnosu. Če partner kateremu libido upade tega ne razloži, kaj hitro pride do zamere in kujanje z druge strani. To pa je seveda recept za velike težave v zvezi.

Če opazite, da vašemu partnerju ni do seksa, bodite pozorni na različne signale, ki bi vam lahko povedali, da vas vara. Se nenadoma precej dlje ureja v kopalnici, oblači bolj izzivalna oblačila, se odišavi, čeprav se prej ni in si omisli novo, bolj mladostno pričesko. Huh, pozor!

Ne čakajte predolgo. Čimprej izpostavite svoje občutke in se resno pogovorita o tem. Če partner ne bo želel govoriti bo morda čas za nekoliko bolj resne korake in prekinitev zveze. Za sicer resne pare pa seveda vedno obstaja še zakonski svetovalec pri katerem se rešujejo tudi težave te vrste. Nikakor pa naj vam ne bo nerodno spregovoriti o tem.

Zdravstvene težave in težave v postelji

Težave v postelji pa lahko povzroči tudi kakšna bolezen. Morda partner pozna diagnoszo in je zaradi nje brezvoljen, ali pa niti ne ve zanjo, ampak to vpliva na njegove spolne funkcije. Pri tem imamo v mislih tako moške in ženske. Moški se v zrelejšem obdobju soočajo predvsem z zmanjšano zmožnostjo erekcije.

Ta je lahko posledica težav s prostato ali pa tiči težava v hormonskem neravnovesju. A težave v postelji lahko zakuha tudi kaj povsem običajnega kot na primer nezainteresiranost. Pri ženskah se največkrat pojavijo težave zaradi stresa, preutrujenosti, ali pa podivjajo njihovi hormoni. Velikokrat je težava tudi suha nožnica in boleč spolni odnos, kar pa še ne pomeni, da si ga ne želi.

V tem primeru bosta zadevo rešila z običajnim lubrikantom, v primeru večjih težav pa vsekakor ne ostanita tiho. Pogovorita se kaj je narobe, obiščita zdravnika, ali pa poiščita nasvet strokovnjaka s tega področja. Navadno so tovrstne težave rešljive, če le nismo predolgo tiho.

Tagovi:

Više članaka