Trema na prvem zmenku

Trema na prvem zmenku

Vas daje trema na prvem zmenku?

Če vas skrbi trema na prvem zmenku, potem imamo za vas nekaj dobrodošlih nasvetov. Vsak zmenek je vsaj nekoliko stresen za oba, a še posebej napeto zna biti na tistem prvem, ko se bosta prvikrat srečala v živo, si pogledala v oči in se spoznala. Prav tako pa je napetost zaznati že pred zmenkom.

Kaj obleči, kako se odišaviti, prinesti kakšno darilo ali ne? Rekli bomo, da je to stvar posameznika in njegovega notranjega občutka. Svetujemo pa vam naslednje. Da vas ne bi izdala trema na prvem zmenku, oblecite tisto kar najraje nosite in se v tistih oblačilih najbolje počutite.

Gre zgolj za dejstvo, da boste le tako karseda sproščeni in zadovoljni s svojo zunanjo podobo. Ne oblačite se v slogu modnih zapovedi zgolj zato, ker tako velevajo strokovnjaki. Bolj je pomembno, da se v oblačilih dobro počutite in s tem svoji simpatiji tudi precej poveste. Izžarevali boste samozavest, obenem pa povedali kakšna oseba ste v resnici.

Ko te preseneti trema na prvem zmenku

Seveda ne gre vse po načrtih in tudi v primeru, ko človek že misli, da bo šlo vse tekoče, se pojavi trema na prvem zmenku. V tistem trenutku niste daleč od katastrofe saj si nikakor ne želite, da bi si sogovornik ustvaril o vas napačno mnenje. Ko gre za zmenke, je pomembno biti samozavesten, morda nekoliko šaljiv, a vedno spoštljiv.

Če vas navkljub vsemu preseneti trema na prvem zmenku, jo lahko razblinite na nekaj načinov. Eden od teh je, da simpatijo povabite na pijačo, ali pa (če sta že tam) pogledate cenik in preverite kaj zanimivega imajo. Na ta način bo stekel pogovor in drug drugemu bosta povedala kaj imata najraje.

Preden greste od doma imejte na zalogi vsaj eno šalo in eno izmed tematik, ki vaju družijo glede na tisto kar ste do prvega zmenka izvedeli o osebi s katero se dobite. Če sta se spoznala preko spleta, bo to še najbolj enostavno saj zgolj preverite kaj ima napisano v profilu.

Trema na prvem zmenku ni nič strašnega

Čeprav se vam morda zdi trema na prvem zmenku nekaj kar bo uničilo vse vaše možnosti, pa temu seveda ni tako. Ljudje, ki so malce pod vtisom izpadejo precej simpatični. A pozor. To velja le za kak trenutek ali dva, navadno pa sogovornik pred seboj želi videti samozavestno osebo s katero lahko vodita pogovor. Še večja težava pa je, če je trema na prvem zmenku v domeni obeh.

V tem primeru se lahko pripeti, da ne bosta spregovorila več kot nekaj besed, mučna tišina pa bo na koncu zmenek označila za polom. Se bosta potem še želela videti? Težko verjetno. Potrudite se biti zanimivi in zabavni. Nikar pa ne storite največje mogoče napake in ne govorite o svojih preteklih razmerjih in bivših partnerji.

Še najslabše od vsega pa je, da katerega izmed bivših označite za idealnega, kako je dober v postelji, ali da je šlo za najlepšo osebo v vašem življenju. Napaka! Ta šele sedi pred vami.

Tagovi:

Više članaka

Vloga zaupnosti v spolnem življenju

Vloga zaupnosti v spolnem življenju

Zaupnost igra ključno vlogo v spolnem življenju, saj predstavlja temelj za vzpostavitev globoke in trajne intimne povezanosti med partnerjema. Ko si partnerja med seboj zaupata, to omogoča odprto in i

Kako premagati spolne težave

Kako premagati spolne težave

Komunikacija je eden izmed ključnih elementov za reševanje spolnih težav. Pomembno je, da se pari zavedajo, da odprt in iskren pogovor lahko bistveno izboljša kakovost njihovega spolnega življenja. Ko

Skrivnosti uspešnega spolnega življenja

Skrivnosti uspešnega spolnega življenja

Uspešno spolno življenje je rezultat več dejavnikov, ki delujejo skupaj, da ustvarijo zadovoljstvo in srečo v intimnih odnosih. Med skrivnostmi uspešnega spolnega življenja je ključnega pomena, da se