Vas mika domači fitnes?

Vas mika domači fitnes?

Vas mika domači fitnes?

Zavedanje o zdravju je med Slovenci izjemno močno in prav zato se nas toliko Slovenk in Slovencev ukvarja s športom. Gre seveda za različne športne aktivnosti od teka do kolesarnjenja in vodene vadbe. Med bolj priljubljenemi, pa je tudi fitnes. Ta je na žalost mnogih precej drag, saj mesečna članarina stane nekaj denarja, potrebno se je voziti ob določeni uri in zapraviti nekaj malega tudi za oblačila in obutev, ker v razcapanih cunjah ne moremo v javnost.

Kaj pa, če bi imeli fitnes kar doma? Sicer zanimiva ideja, ki pa zopet postavi pred vprašanje naše finance. A nekaj drži. Domačo različico postavimo enkrat, potem pa treniramo brezplačno kadarkoli in kolikor časa želimo. Dejstvo je, da v domači telovadnici vendarle ne bomo potrebovali vseh tistih orodij, ki jih imamo na razpolago v dvoranah. V prvi vrsti pozabimo na tekaško napravo in zapletenejše sisteme za dvigovanje uteži. Bolj pomembna bo pravilna izvedba vaj.

Kaj potrebujemo za domači fitnes?

V prvi vrsti seveda potrebujemo ustrezen prostor. Ta mora biti dovolj prostoren za vsa orodja, ki jih bomo tja namestili kot tudi za izvedbo posameznih vaj. Paziti je treba tudi na tla. Fitnes seveda vsebuje težke in do tal grobe uteži, zato kupimo posebne podloge zanje ali tla preoblečemo v talne obloge, ki bodo same po sebi zaščitene. Takšen prostor, pa potrebuje tudi prezračevanje in svež dotok zraka. Torej vsaj eno okno in po možnosti umivalnik z vodo.

Ne pozabimo niti na gretje. Fitnes sicer ogreje telo, a kaj hitro se lahko v takšnem okolju prehladimo, če ne vzdržujemo primerne temperature. Pa še nekaj. Med vadbo bomo sproščali veliko vlage in v hladnem prostoru se ta lahko hitro spremeni v zidno plesen, česar pa si tam ne želimo. Na vrsto pride nato obisk športnih trgovin in nakup uteži, podlog ter ostale opreme s katero bo naša vadba karseda podobna tisti v telovadnicah.

Koliko stane domači fitnes?

V resnici sploh ne veliko! Nekaj deset ali dvajset evrov bo za začetek dovolj kajti osnovna oprema bodo ročne uteži do določene kilaže, saj smo vendarle začetniki. Za domači fitnes kupimo uteži, ki jih lahko kasneje nadgrajujemo. Poleg uteži bomo potrebovali še podlogo za ležanje, vsekakor, pa si ni slabo omisliti telovadne klopi, ki naj bo oblazinjena. Nekaj športnih fitnes oblačil zagotovo imamo doma že vsi, je pa dober nasvet nakup nove, saj se v njej počutimo bolj motivirani.

Enako velja za športne copate. Nikakor doma ne vadimo bosi ali v copatih za po stanovanju. Če imamo na razpolago malenkost več denarja si lahko omislimo sobno kolo za kar še vedno ne bodo potrebni kakšni hitri krediti. Lahko pa nanje pomislimo v primeru, da nas močno potegne v vabo in napredujemo do te mere, da bi nam prav prišla še druga oprema. Seveda v primeru, da imamo na voljo tudi dovolj prostora.

Tagovi:

Više članaka

Redno vzdrževanje avtomobila se izplača

Redno vzdrževanje avtomobila se izplača

Vas zanima zakaj se vzdrževanje avtomobila še kako izplača? Je že tako, da ga praktično vsaka družina potrebuje, če ne kar dva. Transport v službo in domov, razvoz otrok, popoldanske dejavnosti

Pocenite svoje ogrevanje

Pocenite svoje ogrevanje

V času, ko beležimo izjemne podražitve na področju ogrevanja je ključno vprašanje kako le to poceniti. K sreči obstaja kar nekaj vzvodov za to, kako strošek za ogrevanje močno znižati. V

Katere talne obloge izbrati

Katere talne obloge izbrati

Talne obloge v našem domu so izjemnega pomena, saj prostoru dajejo dušo in hkrati podlago po kateri stopamo večino dneva. Ampak za kakšen material se odločiti, da nam bo kar najbo