Virtualna ljubezen

Virtualna ljubezen

Ali virtualna ljubezen obstaja?

V modernem svetu, kjer nas na vsakem koraku spremlja tehnologija in imamo v žepu praktično ves čas dosegljiv pametni telefon, je jasno, da vse bolj realna postaja tudi virtualna ljubezen. Morda se bo komu zdelo neverjetno, a dejstvo je, da se ogromno ljudi spozna in zaljubi preko spleta.

Odkar je ta na voljo vsem in praktično vsepovsod, so se ljudje pričeli spoznavati preko zaslonov. Brez nepotrebne rdečice na obrazu brskamo po profilih samskih, si ogledujemo njihove slike in prebiramo njihove besede. Na ta način se namreč precej hitreje kot v živo najdeta dve sorodni osebi in virtualna ljubezen se lahko začne.

Seveda pa ne dobesedno saj to ne bi bilo dobro za nikogar od njiju. Ljubezen je potrebno zgraditi na pristnih odnosih in se dobiti v živo. Prav nič pa ni narobe, če se sprva spoznamo preko spleta in kasneje nadaljujemo v živo. Gre v resnici za precej bolj enostavno pot kot smo jih poznali pred leti.

Virtualna ljubezen ni zdrava

Seveda pa pri vseh ne poteka vse tako gladko kot bi si želeli. Nekateri enostavno nimajo dovolj poguma, da bi se s simpatijo soočili v živo in zato raje ostajajo za štirimi stenami in s pametnim telefonom v roki. Izmenjava slik, klepeti pozno v noč z več različnimi osebami in počasi tega človeka zapelje virtualna ljubezen.

Ta seveda ni pretirano zdrava. Če morda za hip deluje osvežilno in prijetno, pa se je potrebno zavedati, da bodo osebe na drugi strani slej ko prej želele zmenek v živo. Če tega ne bo, se bodo umaknile in ostala bosta samo grenkoba in razočaranje. Prav zato je virtualna ljubezen nekaj, čemur je potrebno čimprej reči ne.

A kako? Oseba, ki ne zmore življenja iz virtualnega sveta prenesti v resničnost, je pogosto ujetnik svojih demonov in strahov. Vsekakor bi bilo v tem primeru dobro poiskati ustrezno pomoč, ali pa se vsaj pogovoriti z najbližjimi, morda najboljšim prijateljem ali prijateljico.

Ko je virtualna ljubezen obojestranska

Ok, kaj pa kadar se najdeta dve podobni osebi, ki si želita zgolj tistega kar ponuja virtualna ljubezen? V tem primeru seveda ne gre za nič slabega, a vprašati se je treba ali je to odnos, ki si ga v resnici želite. Da ne boste nikoli skupaj s partnerjem, ga objeli, poljubili in podobno. Je res virtualna ljubezen tisto kar si od življenja želite?

Mnogokrat je virtualen svet idealen za osebe z različnimi spolnimi fetiši. Tam namreč brez sramu in težav priznajo kaj jim je všeč, ter celo pokažejo svoje intimne dele telesa popolnim neznancem, če so tudi sami lahko pri tem povsem anonimni.

Nič narobe s tem, dokler se človek zaveda kaj počne in mu to ne povzroča psiholoških težav. Nenazadnje živimo v dobi moderne tehnologije kjer nam na vsakem koraku sporočajo, da prihajajo časi, ko bo medčloveške odnose zamenjala umetna inteligenca. Morda res kdaj, a do tedaj vam svetujemo kakšen pravi zmenek v živo po starem.

Tagovi:

Više članaka