Je pikado šport

Je pikado šport

Je pikado šport?

Če se tudi vi sprašujete ali je pikado šport in kako se ga lotiti, da bi postali pravi športnik v tem športu, berite dalje. Morda se sliši malce za lase privlečeno, ker je prva misel ob pikadu kakšen bife kjer okajeni fantje iščejo svoj moment slave. A igranje pikada je lahko precej bolj resno kot to.

Ko se vprašamo ali je pikado šport, moramo povedati, da zagotovo je. In ne le to, je tudi izjemno popularen, saj ga igrajo po celem svetu. Da bi si lahko predstavljali kako zelo popularna igra je to, bi morali pogledati kakšno od tekmovanj, ki jih prenašajo tudi na največjih športnih televizijah.

Je pa pikado postal tudi zelo donosen šport. Tisti najboljši metalci puščic zaslužijo precej denarja na račun nagrad, pa tudi s strani sponzorjev, ki so v tem športu prepoznali odličen teren za svojo izpostavitev. Dvorane med tekmami pikada so nabito polne in zelo, zelo glasne.

Ali je pikado šport zame?

Če se sprašujete ali je pikado šport za vas, potem lahko odgovor precej enostavno poiščete kar sami. Po dokaj ugodnih cenah so namreč na voljo elektronske tarče s puščicami, ki vam bodo dale veliko veselja ob tem, ko boste v resnici prvikrat trenirali. Seveda lahko pikado jemljete zgolj kot igro, a če si želite resne zgodbe, potem bo potrebno biti bolj zavzet.

Omenimo še, da se na profesionalnih tekmovanjih igra nekaj različic te igre in sicer tudi na dva precej različna načina. Na voljo so tako denimo elektronske tarče, na drugi strani pa profesionalci navadno tekmujejo v metanju puščic v lesene tarče, oziroma takšne iz plute. Torej je pikado šport.

To smo račistili. Dodajmo še, da boste v elektronske tarče metali puščice s plastičnimi konicami, ki se rade tudi lomijo, zato vsekakor kupite še kakšen paketek rezervnih. Pri tarčah iz plute, pa resni tekmovalci na tekmovanjih seveda mečejo puščice s kovinsko konico.

Zdaj vemo da je pikado šport

Pikado je definitivno šport, a je lahko tudi igra za doma. Povejmo pa še nekaj malega o različicah pikada in sami tehniki. Seveda se tehnika metanja nekoliko razlikuje, kajti pri elektronskem pikadu se konica v luknjico zadre praktično sama, medtem, ko je potrebno tisto kovinsko precej močneje vreči iz zapestja. Da je pikado šport ni nobenega dvoma.

Na tekmovanjih, ko se igra po več ur in je potrebno ves čas stati na nogah, ohranjati koncentracijo in se držati osvojene tehnike meta, se takšen metalec seveda tudi utrudi. Vemo, da je pikado šport, a se sprašujemo tudi kako se ga trenira.

Načeloma lahko to počnete doma, le da morate pred namestitvijo tarče dobro poznati nekaj osnov. Za začetek morate kupiti tarčo, ki je izdelana po standardih tega športa, potem pa jo morate pravilno tudi namestiti. Govorimo o višini kjer je nameščena kot tudi o razdalji s katere boste metali svoje puščice. Vse te informacije so navadno zapisane na škatli s tarčo, najdete pa jih lahko tudi na spletu.

Tagovi:

Više članaka

Kako začeti z golfom

Kako začeti z golfom

Se vam zdi golf še ena od iger, ki ji težko rečete šport? Povsem napačno mnenje. Golf je seveda prekrasen šport, ki bo poskrbel, da boste dan preživeli na svežem zraku, se medtem malce sprehodili in t

Športna prehrana

Športna prehrana

Verjetno se vam svita, da bomo govorili o športnikih in tem kaj je za njih prava športna prehrana. Ker se športnik precej večkrat srečuje s fizičnimi napori in pri tem na trenutke zares močno obremeni

Rekreacija jeseni

Rekreacija jeseni

Za ljudi je pomembno, da smo aktivni skozi celotno leto, saj kondicije ne potrebujemo samo poleti. Prav zato je rekreacija jeseni enako pomembna kot katerikoli drugi mesec. Mnogi zmotno mislijo, da je