Kako začeti z golfom

Kako začeti z golfom

Vas zanima kako začeti z golfom?

Se vam zdi golf še ena od iger, ki ji težko rečete šport? Povsem napačno mnenje. Golf je seveda prekrasen šport, ki bo poskrbel, da boste dan preživeli na svežem zraku, se medtem malce sprehodili in tudi utrudili z udarjanjem žogic, ter prenašanjem palic. Vas sedaj že zanima kako začeti z golfom?

Kot verjetno veste gre za šport pri katerem se male bele žogice udarja s palico in s ciljem spraviti jih v oddaljeno luknjo na brezhibno pokošeni travi. Sliši se enostavno, a je vse prej kot lahko. Za začetek povejmo, da boste potrebovali set palic med katerimi bodo zelo različne palice. Preden se vprašate kako začeti z golfom, morate pomisliti tudi na ustrezno opremo.

Ta se seveda ne tiče zgolj palic in žogic, pač pa tudi ustreznih oblačil in še pomembneje, čevljev. Z vsakimi čevlji na golf igrišče ne boste smeli, saj bi lahko škodovali igralni površini. Čeprav mnogi menijo, da je golf drag šport ali rezerviran za bogataše, pa temu k sreči ni tako.

Kako začeti z golfom in kaj potrebujem?

Za začetek je že dovolj, da se sploh sprašujete kako začeti z golfom. Nadalje pa povejmo, da nikar ne hitite v golf trgovino po palice, ampak se najprej raje podajte na bližnje golf igrišče. Tam boste v klubu našli osebo, ki vam bo pomagala pričeti s tem lepim športom. In ne, palic takoj na začetku ne boste potrebovali.

Se sprašujete zakaj? Za začetnike je priporočljivo, da si za prve zamahe palice izposodijo. V večini golf klubov jih imajo na voljo, kot tudi morebiti ustrezne čevlje. Čeprav vam za čevlje svetujemo, da si jih kupite saj jih boste z veseljem nosili tudi, če se na koncu za golf ne boste odločili. Potem se ne boste več ubadali z vprašanjem kako začeti z golfom.

Vsekakor vam svetujemo, da se prijavite na katerega izmed golf tečajev za začetnike, kjer vam bo licenciran golfist pokazal začetne udarce, naučili pa se boste tudi kulture in pravil same igre.

Kako začeti z golfom v mestu?

Če se sprašujete kako začeti z golfom, ker ste iz mesta, boste presenečeni koliko golf igrišč se nahaja na obrobjih velikih mest. In ne le to. Golf lahko trenirate tudi v posebnih dvoranah, ali pa celo doma, če imate seveda na voljo ustrezen prostor. Na trgu obstajajo namreč posebne mreže in podlage, znotraj katere lahko vadite svoje udarce.

Morda tega niste vedeli, a da bi pridobili dovoljenje za igro, boste morali opraviti tečaj in pred sodnikom odigrati tudi nekaj lukenj. Zanimivo kajne? Zelo resno in profesionalno. Tako zdaj veste kako začeti z golfom, da bo postal vaš najljubši šport v življenju.

Glede same opreme se posvetujte s predavateljem ali učiteljem golfa, ki vam bo kot začetniku znal najbolje svetovati. Pa kar brez skrbi. Za začetek ne boste potrebovali kakšnega pretiranega bogastva. Kasneje, ko boste napredovali in začutili, da je čas za boljšo opremo, pa boste seveda že prilagodili nakupe svojim finančnim zmožnostim.

Tagovi:

Više članaka

Je pikado šport

Je pikado šport

Če se tudi vi sprašujete ali je pikado šport in kako se ga lotiti, da bi postali pravi športnik v tem športu, berite dalje. Morda se sliši malce za lase privlečeno, ker je prva misel ob pikadu kakšen

Športna prehrana

Športna prehrana

Verjetno se vam svita, da bomo govorili o športnikih in tem kaj je za njih prava športna prehrana. Ker se športnik precej večkrat srečuje s fizičnimi napori in pri tem na trenutke zares močno obremeni

Rekreacija jeseni

Rekreacija jeseni

Za ljudi je pomembno, da smo aktivni skozi celotno leto, saj kondicije ne potrebujemo samo poleti. Prav zato je rekreacija jeseni enako pomembna kot katerikoli drugi mesec. Mnogi zmotno mislijo, da je