Rekreacija jeseni

Rekreacija jeseni

Zakaj rekreacija jeseni?

Za ljudi je pomembno, da smo aktivni skozi celotno leto, saj kondicije ne potrebujemo samo poleti. Prav zato je rekreacija jeseni enako pomembna kot katerikoli drugi mesec. Mnogi zmotno mislijo, da je potrebno biti aktiven samo pred poletjem in poleti, potem pa malo jesenskega in zimskega spanja.

Telesna kondicija upade namreč že po nekaj dneh brez gibanja ali rekreacije, še največkrat pa se pripeti, da zmanjka rekreacija jeseni. Večni izgovori letijo na dež in nižje temperature, a to vsekakor ni pravi razlog zato, da se ne bi gibali. Če nam je vreme tako nadležno, lahko rekreacijo opravimo tudi doma ali v telovadnici.

Pomembno je, da vzdržujemo telesno pripravljenost saj je od te odvisno kako se bomo počutili v službi in pri fizično napornejših podvigih. Včasih je lahko težava že čiščenje stanovanja. Prav tako pa z redno rekreacijo krepimo in vzdržujemo svoj imunski sistem. Dobro vemo kaj to pomeni za naše zdravje, še posebej jeseni, ko nastopi čas grip in prehladov.

Kako naj poteka rekreacija jeseni?

Omenili smo težave glede tega zakaj rekreacija jeseni pri nekaterih ni priljubljena. Če vas motijo nekoliko nižje temperature, megla in morebiti dež, si lahko omislite tudi rekreacijo v zaprtih prostorih. Ena rešitev je zagotovo vadba doma, ker pa vemo kako resni smo v domačem okolju, je morda bolje pomisliti na kakšen fitnes.

Rekreacija jeseni je lahko tudi kakšen od priljubljenih športov. Verjetno ne boste imeli nič proti partiji tenisa ali badmintona v dvorani. Ob tem, ko se boste dodobra prepotili, poskrbeli za svojo kondicijo, se boste tudi podružili in kasneje pogovorili s prijateljem, ki bo stal na drugi strani mreže.

Pa pustimo za hip ob strani notranje prostore. Tudi jeseni se lahko ujame še kar nekaj lepega vremena, ko je zelo primerno odteči nekaj kilometrov. Prav tako pa naj vas ne skrbi za nekaj kapljic dežja ali kakšno stopinjo manj. Primerno se oblecite in se odpravite na tek ali daljši sprehod. Ko se vrnete domov stopite pod vroč tuš in počutili se boste odlično.

Rekreacija jeseni je lahko tudi plavanje

Če morda o tem še niste razmišljali, povejmo, da je plavanje ena najbolj kompletnih vadb kar jih poznamo. Zagotovo dobra rekreacija jeseni. Pri plavanju namreč delujejo skorajda vse mišice v telesu, prav tako pa dobro vpliva na splošno telesno pripravljenost. Torej, poleg vseh mišic in hrbta, boste poskrbeli tudi za srce in ožilje.

Če kaj je lahko plavanje, ne le rekreacija jeseni, pač pa tudi odličen način vadbe za tiste z nekaj odvečnimi kilogrami. Morda celo s kar nekoliko preveč telesne teže, bi lahko rekli. Ker vadba poteka v vodi je jasno, da vaša teža ne bo obremenjevala vaših nog in hrbtenice.

Ob tem pa boste pokurili tudi obilico kalorij in s tem pomagali telesu, da se znebi nakopičenih maščobnih oblog. Če boste ob tem poskrbeli še za zdravo in redno prehrano, boste v ogledalu kmalu lahko uzrli osebo, ki vam bo precej bolj všeč kot tista, ki v vas nazaj zre sedaj.

Tagovi:

Više članaka

Kako začeti z golfom

Kako začeti z golfom

Se vam zdi golf še ena od iger, ki ji težko rečete šport? Povsem napačno mnenje. Golf je seveda prekrasen šport, ki bo poskrbel, da boste dan preživeli na svežem zraku, se medtem malce sprehodili in t

Je pikado šport

Je pikado šport

Če se tudi vi sprašujete ali je pikado šport in kako se ga lotiti, da bi postali pravi športnik v tem športu, berite dalje. Morda se sliši malce za lase privlečeno, ker je prva misel ob pikadu kakšen

Športna prehrana

Športna prehrana

Verjetno se vam svita, da bomo govorili o športnikih in tem kaj je za njih prava športna prehrana. Ker se športnik precej večkrat srečuje s fizičnimi napori in pri tem na trenutke zares močno obremeni