Kdo je znanstvenik

Kdo je znanstvenik

Kdo je znanstvenik?

Ko se vprašamo kdo je znanstvenik, se sprašujemo precej splošno vprašanje na katerega morda ni samo enega odgovora. V sami osnovi je znanstvenik nekdo, ki svoje življenje in delo posveti raziskovanju prav določenega področja. To pomeni, da ne raziskuje življenja primatov in medicine naenkrat. V resnici je vse skupaj še bolj specifično.

Nekateri znanstveniki se ukvarjajo samo z določenimi vrstami izbrane znanosti. Denimo, da je znanstvenik “doma” v medicini, a ne raziskuje medicine vsepovprek ampak se odloči za molekularno medicino, ali pa katero drugo področje. Torej, kdo je znanstvenik? Zagotovo nekdo, ki išče pomembne odgovore na pomembna vprašanja.

Poznamo več vrst znanstvenikov. Znanstvenik lahko deluje na področju Temeljne ali bazične znanost kar hkrati pomeni, da rezultati njegovih raziskav še ne bodo takoj uporabni. Na drugi strani pa znanstvenik, ki raziskuje na področju Uporabne ali aplikativne znanosti, počne ravno nasprotno. Rezultati raziskav bodo imeli vpliv na trenutno dogajanje in bodo v uporabi praktično takoj.

Kdo je znanstvenik ki se imenuje antropolog?

Antropologija je veja znanosti, ki se ukvarja s preučevanjem človeka in njegovih navad. Tako kot vse znanosti, se tudi Antropologija deli nadalje na določene pod vrsti kot so denimo; lingvistika, fizična antropologija in podobno. Tako vemo kdo je znanstvenik, ki se s tem delom znanosti ukvarja in tudi kaj počne.

Če se sprašujete kdo je znanstvenik antropolog, dodajmo, da preučuje človeka kot celoto in ne zgolj njega samega pač pa tudi kot socialno ali pa politično bitje. Antropolog raziskuje človeka tudi glede na naravo in sobivanje z drugimi bitji tega planeta. Raziskuje njegove navade in primerja podatke iz različnih delov sveta.

Tako antropolog zazna tudi različne civilizacijske odklone glede na vero ali raso. Antropologi pa ne raziskujejo le kaj se s človekom dogaja ta hip, pač pa pogledujejo tudi nazaj v preteklo zgodovino. Podatki od tam so nadvse zanimivi in jih je moč primerjati s trenutnimi ter potegniti določene vzporednice in zaključke.

Kdo je znanstvenik ki se ukvarja z vesoljem?

Če se sprašujete kdo je znanstvenik, ki zre v nebo in raziskuje planete, zvezde in ostala nebesna telesa, povejmo da je to Astronom. Ta se namreč ukvarja z astronomijo pa tudi astrofiziko. Morda se komu zdi raziskovanje vesolja brezpredmetno, glede na to, da niti našega planeta še ne poznamo najbolje.

Dejstvo pa je, da je znanstvenikov z različnih področji ogromno zato lahko na vseh teh področjih beležimo hitrejši napredek in pridobimo več informacij hkrati. Znanstveniki z različnih področij seveda tudi sodelujejo in tako lažje pridejo do potrebnih odgovorov. Kdo je znanstvenik, ki mu rečemo Kozmolog?

Tako kot vse ostale znanosti se tudi znanost, ki je s pogledom usmerjena v nebo deli na več podzvrsti. Ena teh je tudi Kozmologija. Kozmolog je znanstvenik, ki se ukvarja s samo zgradbo vesolja, pri čemer ga še najmočneje zanima nastanek vesolja. Ta muči nas vse zato lahko le upamo, da nam bodo kozmologi nekoč predstavili vse odgovore na naša vprašanja.

Tagovi:

Više članaka

Kako postati znanstvenik

Kako postati znanstvenik

Če vas zanima kako postati znanstvenik, se morate najprej v sebi odločiti zakaj vas to sploh veseli in katero področje bi radi raziskovali. Za začetek povejmo, da znanost v grobem ločimo na Temeljno a

Človek v vesolju

Človek v vesolju

Človek si je že od nekdaj želel poleteti bližje k zvezdam, pa čeprav v tistih časih niso leteli niti še z letali. Tehnologija je napredovala, prišla so prva letala in tudi rakete, ki so letele vse viš

Uporabna ali aplikativna znanost

Uporabna ali aplikativna znanost

Poznamo kar nekaj različnih vej znanosti, primarno pa znanost delimo na temeljno ali bazično znanost in tisto drugo, ki se imenuje uporabna ali aplikativna znanost. Tokrat se bomo posvetili slednji in