Osebni trener

Osebni trener

Kdo je osebni trener?

Ste se ujeli v trenutku, ko v ogledalu ne vidite osebe po svojem okusu? Morda preveč kilogramov, nedifinirane mišice, slaba drža? Potem je zagotovo čas za akcijo! Potrebno bo nekaj dela in telovadbe, pri kateri pa vam lahko pomaga tudi osebni trener. Gre za osebo, ki ima ustrezne certifikate za delo, ki ga opravlja.

Osebni trener je namreč nekdo, ki ni zgolj poleg v fitnes studiu, ko se lotite dvigovanja uteži. Ne, je precej več kot to. Je nekdo, ki bo preprečil, da bi pridobili kakšne neprijetne poškodbe, nekdo, ki vas bo ves čas motiviral in vam dajal prave nasvete.

Pa tudi to še ni vse. Če se boste odločili za osebnega trenerja, boste deležni kompletne podpore, ki vam jo lahko takšna oseba nudi. V nadaljevanju povemo nekaj več na to temo, kot tudi to zakaj ga je zares pametno najeti. Res je, nekaj denarja stane, a verjemite, je več kot vredno.

Osebni trener obvlada prehrano

Ena ključnih zadev, ko se odločimo zdravo in učinkovito shujšati, je seveda ureditev prehrane. Priznajmo si, to nam ne gre dobro od rok. Čeprav morda preberemo desetine člankov o zdravem prehranjevanju in se nam zdi vse tako enostavno, nam na koncu to res ne gre od rok. Osebni trener vam bo povedal kako!

Ne gre zgolj za to, da osebni trener zelo dobro ve kaj jesti, kdaj in koliko, pač pa gre tudi za vidik motivacije. Vedno boste imeli nekoga, ki vas bo vprašal ali ste jedli zajtrk in kaj ste si privoščili za kosilo. Glede na vašo telesno težo, stanje pripravljenosti in nekaj vaših želja, vam bo pripravil popoln jedilnik za vaš teden.

To pomeni, da boste v telo vnesli dovolj vitaminov in mineralov, ter ogljikovih hidratov, maščob in beljakovin, da boste pri vadbi napredovali, hkrati pa zdravo izgubljali odvečno težo. To pa pomeni tudi, da pri tem ne boste stradali.

Kako postati osebni trener?

Morda pa vas zanima kako postati osebni trener? Gre za vrsto različnih tečajev kjer prejmete ustrezna znanja s podorčja, ki mu rečemo osebno trenerstvo. Osebni trener, kot smo že povedali ni samo nekdo, ki vam pomaga pri vadbi in izbiri uteži, ampak svetuje tudi v prehrani. Zato je jasno, da boste poleg fitnes licence, potrebovali še znanje iz nutricionistike.

Na voljo je nekaj različnih licenc zaradi česar tudi cene tečajev niso enake. Prav tako pa se cena razlikuje pri najemu trenerja, saj je odvisno od tega kaj vse vam lahko ponudi. A verjemite, za najem osebnega trenerja še nikoli nikomur ni bilo žal. Tako so se cilji dosegli, motivacija pa je bila na najvišji možni ravni.

Pa ne zgolj za izgubo telesne teže. Osebni trenerji so na voljo v praktično vseh športih, kar pomeni da lahko pomagajo vam ali vašemu otroku pri atletskih, ali nogometnih veščinah. Seveda pa tudi v vseh drugih športih.

Tagovi:

Više članaka

Čiščenje zobnega kamna

Čiščenje zobnega kamna

Zdravi zobje so silnega pomena za celotno zdravje in počutje osebe. Prav zobje pa so ključen element in pokazatelj našega zdravstvenega stanja. Težave z zobmi nemalokrat signalizirajo težave z notranj

Kdaj k zobozdravniku

Kdaj k zobozdravniku

Težave z zobmi so ene tistih, ki si jih nihče med nami ne želi. Prav gotovo ste že imeli kdaj izkušnjo z bolečim zobom kar vam je konkretno pokvarilo dan ali pa vikend. Potem pa iskanje dežurnega zobo