Smučarska oprema

Smučarska oprema

Kako pomembna je smučarska oprema?

Vsi ljubitelji zime, snega in belih strmin, se boste verjetno strinjali, da je smučanje, ali deskanje nekaj najlepšega kar obstaja. Prav tako pa se boste strinjali, da ni nepomembno kakšna je vaša smučarska oprema. Ne glede na to ali se navdušujete nad alpskim ali turnim smučanjem, morda nad deskanjem na snegu.

Vedno boste potrebovali kvaliteten par smuči, ali desko, kot tudi še kar nekaj druge opreme, ki bo odločala o tem ali boste na snegu uživali, ali pa zgolj prisostvovali. Ko govorimo o užitkih, te delimo na dva sklopa, ki ju povezuje smučarska oprema. Prvi je tisti za adrenalinsko in varno smuko, drugi pa pade na udobje.

Ko govorimo o adrenalinu seveda ne mislimo borbe na življenje in smrt, pač pa na hitro smuko in ostre zavoje, ki vam jih bo omogočala prav vaša oprema. Z zastarelo kaj takšnega ne bo mogoče. In pri tem ne gre zgolj za smuči in deske, pač pa še za marsikaj drugega.

Obvezna smučarska oprema

Ko se vprašamo kaj sploh je obvezna smučarska oprema, povejmo da gre pri smučarjih za; smuči, vezi, smučarske palice, smučarske čevlje in oblačila. O kvaliteti materiala smo nekaj že povedali, zato z njo nadaljujmo tudi pri oblačilih. Ne le, da si boste želeli enostavne smuke, pač pa tudi, da vas pri tem ne bi zeblo.

Za to boste poskrbeli z udobnimi in toplimi oblačili, pri čemer pa ne mislimo zgolj na smučarske hlače in bundo. Smučarska oprema, kar se oblačil tiče mora biti v prvi vrsti nepremočljiva. Pomisliti pa morate tudi na tiste bolj sončne dni, ko vam bo v bundi prevroče. Potrebovali boste smučarsko jakno ali vetrovko.

A nakupovanje smučarskih oblačil naj se prične že pri perilu. Na voljo je namreč posebno športno perilo, ki poskrbi, da se pri vseh gibih počutite udobno, hkrati pa bo poskrbelo, da se pod njim ne boste potili. Obiščite specializirane trgovine s smučarsko opremo v živo ali na spletu.

Ni nujno da je smučarska oprema draga

Tisti, ki se v smučanje šele podajate boste morda dejali, da je smučarska oprema draga. Prav zato se velikokrat sprejemajo kompromisi, ki pa na koncu ne izpadejo najbolj idealno. Smučarska oprema resda stane nekaj denarja, a je potrebno vedeti, da je ne boste menjali vsako leto, zato je takšne strošek povsem na mestu.

Seveda vam ni potrebno seči po najdražjih kosih, kljub temu pa je moč dobiti zelo kvalitetne reči po sprejemljivi ceni. Upoštevajte dejstvo, da prav vse trgovine prodajajo tudi stare modele (ki so še vedno kvalitetni) po zelo ugodnih cenah. V teh primerih gredo akcije celo do 50 ali 70%.

Še vedno boste na smučišču moderni, hkrati pa vam bo tudi toplo in bodo vaši zavoji precej bolj enostavni kot z vašo staro opremo iz srednje šole. Če se boste potrudili, boste v določenih trgovinah s smučarsko opremo našli tudi testne smuči, vezi ali čevlje, ki so sicer precej dragi, a jih kot testne oziroma rabljene prodajajo po polovični ceni.

Tagovi:

Više članaka

Kako začeti z golfom

Kako začeti z golfom

Se vam zdi golf še ena od iger, ki ji težko rečete šport? Povsem napačno mnenje. Golf je seveda prekrasen šport, ki bo poskrbel, da boste dan preživeli na svežem zraku, se medtem malce sprehodili in t

Je pikado šport

Je pikado šport

Če se tudi vi sprašujete ali je pikado šport in kako se ga lotiti, da bi postali pravi športnik v tem športu, berite dalje. Morda se sliši malce za lase privlečeno, ker je prva misel ob pikadu kakšen

Športna prehrana

Športna prehrana

Verjetno se vam svita, da bomo govorili o športnikih in tem kaj je za njih prava športna prehrana. Ker se športnik precej večkrat srečuje s fizičnimi napori in pri tem na trenutke zares močno obremeni